W imieniu firmy członkowskiej Polsko-Rumuńskiej Bilateralnej Izby Handlowo-Przemysłowej – firmy Ewa BIS – zapraszamy na XII edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „JAKOŚĆ KLUCZEM DO SUKCESU”!
Kongres odbędzie się w formule czterech paneli dyskusyjnych, z których każdy będzie okazją do zadawania pytań oraz wymiany doświadczeń z ekspertami.
I Panel dyskusyjny “ROLA SŁUŻB NADZORU RYNKU DLA GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ”, moderowany przez dr Przemysława Rzodkiewicza, Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych z udziałem przedstawicieli: GIW, Uniwersytetu Warszawskiego, Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, Związku POLSKIE MIĘSO, Przemysłu Spożywczego.
To wyjątkowa okazja, by:
- zajrzeć za kulisy pracy kluczowych instytucji czuwających nad jakością żywności
- zrozumieć, jak wygląda współpraca nadzoru z branżą spożywczą
II Panel dyskusyjny “Nowoczesne oblicze bezpieczeństwa żywności – czyli rozprawka o standardach, nowych technologiach i zarządzaniu niezgodnościami w kontekście kultury bezpieczeństwa żywności”, moderowany przez ekspertkę o międzynarodowym doświadczeniu Beatę Studzińską-Marciniak z TÜV Rheinland z uczestnictwem przedstawicieli firm: ISOQAR CEE Sp. z o.o., Żabka, Milarex, Grupa Otmuchów, Grupa Melvit.
Dlaczego warto?
- Zderzenie teorii z praktyką
- Realne case’y i konkretne rozwiązania – bez ogólników i marketingowego szumu.
III Panel dyskusyjny “ROLA I ZNACZENIE ŻYWNOŚCI FUNKCJONALNEJ” moderowany przez dr hab. inż. Anetę Koronowicz, prof. URK, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, z udziałem przedstawicieli świata nauki, administracji i biznesu, m.in. Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka, Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, AmerPharmy Sp. z o.o. i SM Mlekovity.
Dlaczego warto?
- Dowiedz się, jak żywność może wspierać zdrowie!
- Dołącz do debaty o przyszłości żywienia!
IV Panel dyskusyjny “WYKORZYSTANIE SZTUCZNEJ INTELIGENCJI W SYSTEMACH ZAPEWNIENIA JAKOŚCI”, moderowany przez Marka Marca, Członka Zarządu KARMIMY Myśli Sp. z o.o. z udziałem przedstawicieli ABR SESTA Sp. z o.o, spółki GradientHouse. Okazja, by dowiedzieć się m.in.:
- Gdzie i jak AI już dziś wspiera bezpieczeństwo i jakość żywności?
- Jakie są perspektywy rozwoju narzędzi AI w obszarze bezpieczeństwa i jakości?
On behalf of the member company of the Polish-Romanian Bilateral Chamber of Commerce and Industry – Ewa BIS – we are pleased to invite you to the 12th edition of the Food Safety Congress “QUALITY AS THE KEY TO SUCCESS”!
The Congress will be held in the form of four discussion panels, each providing an opportunity to ask questions and exchange experiences with experts.
Panel I: “THE ROLE OF MARKET SUPERVISION AUTHORITIES IN THE FOOD ECONOMY” moderated by Dr. Przemysław Rzodkiewicz, Chief Inspector of Agricultural and Food Quality Inspection (GIJHARS), with the participation of representatives from: the Veterinary Inspection (GIW), the University of Warsaw, the Polish Federation of Food Industry Employers’ Association, the Polish Meat Association, and the Food Industry sector.
A unique opportunity to:
- Take a behind-the-scenes look at the work of key institutions ensuring food quality
- Understand how supervisory bodies cooperate with the food industry
Panel II: “The Modern Face of Food Safety – A Discussion on Standards, New Technologies, and Managing Nonconformities in the Context of Food Safety Culture” moderated by Beata Studzińska-Marciniak, an internationally experienced expert from TÜV Rheinland, with the participation of representatives from ISOQAR CEE Sp. z o.o., Żabka, Milarex, Otmuchów Group, and Melvit Group.
Why attend?
- Theory meets practice
- Real case studies and concrete solutions – no generalities or marketing noise
Panel III: “THE ROLE AND IMPORTANCE OF FUNCTIONAL FOOD” moderated by Dr. hab. Aneta Koronowicz, Prof. URK, University of Agriculture in Kraków, with the participation of representatives from academia, administration, and business, including: the University of Agriculture in Kraków, the Polish Federation of Cattle Breeders and Dairy Farmers, the Medical University of Łódź, the Ministry of Agriculture and Rural Development, AmerPharma Sp. z o.o., and SM Mlekovita.
Why attend?
- Discover how food can support health!
- Join the debate on the future of nutrition!
Panel IV: “THE USE OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE IN QUALITY ASSURANCE SYSTEMS” moderated by Marek Marzec, Board Member of KARMIMY Myśli Sp. z o.o., with the participation of representatives from ABR SESTA Sp. z o.o. and GradientHouse.
An opportunity to learn:
- Where and how AI is already supporting food quality and safety today
- What are the future prospects for AI tools in the area of food safety and quality
